Familieterapi kan redde familien

Foråret er kommet og dermed også de nye forårskollektioner. Der er nye friske styles på hylderne, med forfriskende farver der bare venter på at blive prøvet.

Forskelige former for terapi

Der kan engang imellem være brug for at forkæle sig selv og måske resten af familien ved at købe nogle nye stykker billigt tøj. En ny striktrøje og et par nye jeans, kan nemlig overraskende nok, udløse en større tilfredshed og glæde hos flere.

Det kan ligefrem virke terapeutisk for en stund. Ved dybere problemer kan det dog være nødvendigt at ty til mere effektive former for terapi. Der findes mange former for terapi for at opnå velvære og balance i tilværelsen. En af disse er familieterapi. Familien fylder nemlig en stor del i de fleste personers liv, og til tider kan der opstå problemer i en ellers velfungerende familie.

Her er familieterapi er godt bud på at få familien på rette kurs igen. Familieterapi kan nemlig bidrage med mange positive ting, som f.eks. at forberede kommunikationen og styrke samværet, for dermed at sænke antallet af konflikter og stress i familien.

Hvorfor familieterapi

Familieterapi kan hjælpe med at få et større indblik i hvilke styrker og svagheder der er i familien, og hvordan man mest hensigtsmæssigt kan arbejde med disse svagheder. Ellers dynamiske familier kan nemlig engang imellem komme ind i en turbulens periode, hvor der er behov for at sætte sig ned og snakke om lidt dybere emner.

Der kan være flere følsomme emner som familien har brug for at få snakket om. Det kan f.eks. være længerevarende søskendefejder og stridigheder der er behov for at komme til livs, at der er en dårlig tone til hinanden i familen generalt eller at det ikke er alle der er med til at gøre deres huslige pligter.

Det kan nemlig have en negativ effekt og virke drænende på de øvrige familiemedlemmer. Der kan være mange forskellige punkter som man som familie ønsker at der i højere grad bliver sat fokus på. Og for at få en vedvarende ændring indført i familien, er det vigtig at man gør en større indsats.

De rigtige redskaber

Det er vigtigt at sætte ind med de rigtige redskaber for at få sat familiedynamikken på rette kurs og lave en mønsterbrydning. Et afgørende redskab indenfor familieterapi er kommunikationen. Her får familien muligheden for at få bragt problemerne på banen og få talt ud om dem, og dermed finde en løsning på hvordan der opnås en vedvarende ændring i familiens dynamik.

Konfrontationen af konflikterne skal ske konstruktivt, så de ikke bliver forværret, men løst. Det er gennem rådgivningen fra en ekspert, at familien tilegner sig de rigtige redskaber til hvordan, der kan gøres op med problemerne, og hvilke metoder der er den rette til den specifikke familie. Det kan altså være en stor hjælp at få en til at bistå og se med fra sidelinjen. Få hjælp til familieterapi hos Julie Kyhn.

Julie Khyn er certificeret coach i mønsterbrydning, samt certificeret systemisk opstiller. Dermed kan hun guide familien på rette spor og rådgive familien til hvordan problemerne kan kommes til livs. Læs mere om Julie her.

Så ud over at påklæde familien med den nye forårskollektion, så klæd familien på med de rette redskaber, så der kan gøres en større forskel for alle familiemedlemmer. Sammen kan man nemlig gøre en dysfunktionel familie mere velfungerende og dynamisk gennem familieterapi. Så kan familiens samspil få mulighed for at fungere med nye kræfter, fremfor at køre af sporet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *