At klæde dig på kan få dig i et bedre humør

Mange gange når vi er derhjemme, kan det være fristende at blive i nattøj hele dagen. Det kan også være at du hygger med loungewear dagen lang. Begge dele er helt acceptable valg, hvis det passer til dig. Har du mindre energi eller manglende lyst til at foretage dig noget, kan du overveje at klæde dig lidt finere på.

Sådan påvirker påklædning dit humør

Den anerkendte psykolog Tracy Thomas har tidligere udtalt at det at gøre selv en lille smule ud af os selv, kan gøre meget for det følelsesmæssige, mentale og psykologiske velvære. Thomas har udtalt at blot det at tage en halskæde på kan følge dig mere strålende. Måske er du mere til make-up end smykker, og det kan være at du får et energi boost af at smække en flot rød læbestift på dine smukke læber.

En anden psykolog Sheva Assar er enig med Thomas. Hun har udtalt at handlingen med at klæde os på som det første om morgen, kan hjælpe med at booste vores motivation til at gennemføre andre ting i løbet af dagen. Det kan hjælpe med at give mere energi og lyst til at gøre flere ting.

Der er ingen forlydender om selve aktiviteterne har en indflydelse. Hvis du er skeptisk overfor det kan du også blot prøve det og se om det virker for dig. Uanset om du skal spille spil som Starlight Princess derhjemme, læse en bog, se Netflix eller noget helt fjerde, vil du sikkert komme i bedre humør af at gøre lidt mere ud af dig selv..Det er kun tips og tricks til at komme i et bedre humør.

Sådan påvirker farverne dit humør

Ønsker du endnu mere boost af dit humør, kan du tænke over hvilke farver du klæder dig på med. Varme farver som gul, rød og orange vækker typisk en følelse af lykke, optimisme og energi. Du kan også overveje en lilla top eller bluse. Den farve siges at sparke kreativiteten i gang. Ikke alene kan du benytte dette til dine tøjvalg, men også til indretning med farver i dit hjem.

Skru op for højtalerne

Du kan booste dit humør endnu mere ved at lytte til god musik. Den anerkendte danske hjerneforsker Peter Vuust har tidligere udtalt at vi kan blive gladere af at lytte til musik. Det har mange fordele for vores dopaminsystem. Derfor bruges musik i spil, film, Tv og mange andre sammenhænge.

Lyt til din krop

Uanset om du skal klæde dig selv lidt finere på, indrette hjemmet med flere farver eller lytte til din yndlingssanger, er det vigtigt at du lytter til dig selv. Det er kun tips og tricks til at komme i et bedre humør. Under alle omstændigheder nytter det ikke noget, hvis du tvinger dig selv til at gøre det. Der kan det nok få den stik modsatte effekt.

Derfor anbefaler vi at du prøver dig frem med valg af tøj, musik og farver, når du ønsker at sparke lidt mere energi ind i din hverdag. Det gælder selv på de dage, hvor du ikke har planer om at forlade hjemmet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.