Sådan får du en bæredygtig gaderobe

Tøj er en stor synder, når det kommer til klima og bæredygtighed, hvilket er relevant som aldrig før. Mange brancher begynder at omstille til mere bæredygtige løsninger, som er gode for både kloden og dig. Desuden er der også flere ting, som du selv kan gøre, for at få en mere bæredygtig gaderobe. Det handler blot at du er omstillingsparat og villig til at være med til at tage det bæredygtige valg. Dette gælder både i processen når du skal købe tøj, bruge det, vaske det og skille dig af med det.

 

Læs med her, hvordan du kommer skridtet nærmere på en bæredygtig gaderobe.

 

 

Støt bæredygtige brands

Der findes flere forskellige bæredygtige tøjmærker derude som producerer tøj at god kvalitet og på fornuftig vis. Hos Naturam kan du både købe tasker, smykker og boligtilbehør. Se hele udvalget hos Naturam.dk, hvor der er gjort noget ud af produktionen, materiale, funktion og design.

 

Desværre vælger folk ofte de nemme alternativer fra store butikskæder, hvor klima og bæredygtighed ikke står øverst på prioriteringslisten. Det kan dog i højere grad betale sig at købe tøj fra bæredygtige brands, hvor der gøres noget ud af, at det er fremstillet på en god måde og det er af høj kvalitet. Køb bæredygtige tasker her med god samvittighed og oplev fordelene ved være at købe klimavenligt.

 

Gør din vaske proces mere klimavenlig

Noget af det bedste du kan gøre for at få en mere bæredygtig gaderobe, er at vaske dit tøj mindre. Det koster nemlig både dyr på el og vand regningen, hvis du vasker tøj ofte. Du kan sagtens gå i et par bukser et par gange før du vasker dem. Derudover kan du også reducere energiforbruget gevaldigt ved at vaske ved lavere temperatur, samt ved at lade tøjet lufttørre og ikke

 

Dit tøj holder desuden i længere tid og bevarer den gode kvalitet, hvis du vasker det mindre og ved lavere temperaturer. Samtidig kan du have god samvittighed over at du bidrager til den globale opvarmning i mindre grad.

 

Smid ikke dit gamle tøj ud

Vedligeholdelse af tøj omhandler ikke kun tøjvask. Det er vigtigt, at det er noget du, som du tænker over i alle henseender. Dvs. at du passer på det, når du har det på og dér, hvor du opbevarer det. Tænk dig eksempelvis ekstra godt om, hvis du spiser chokoladeis i en hvid T-shirt eller står på rulleskøjter i et par tynde bukser.

 

Hvis uheldet er ude, er det muligt at rede det meste tøj. Enten gennem en rensning eller ved at lappe det. Det er let at lappe mindre huller, eller at sy et par bukser ind, hvis de er blevet for store Du kan også give tøjet helt nyt liv, ved eksempelvis at sy det om til et indkøbsnet. På den måde kan du få en fornyet glæde for dit gamle tøj.

 

Hvis du imidlertid har mistet alt håb for dine gamle klæder, bør du dog holde dig fra at smide dit gamle tøj ud. Tøj der smides ud i almindeligt affald, forbrændes nemlig enten eller ender på en losseplads.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *